A www.taiki.cjb.hu fóruma.
 
HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  RegisztrációRegisztráció  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  Belépés  

Share | 
 

 A heti időjárás

Go down 
SzerzőÜzenet
Lillyan Aurora Semmewisen
Szakvezető
avatar

Hozzászólások száma : 174
Age : 32
Tartózkodási hely : Taiki Mágusképző Iskola, Japán
Registration date : 2008. Jan. 13.

TémanyitásTárgy: A heti időjárás   Hétf. Jan. 14, 2008 11:40 pm

Az adatok rendszeres időközönként fognak frissülni. Az elsőt akkor írjuk be, ha hitelesen meg lesz nyitva a fórum!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://bubblegum.try.hu
Lillyan Aurora Semmewisen
Szakvezető
avatar

Hozzászólások száma : 174
Age : 32
Tartózkodási hely : Taiki Mágusképző Iskola, Japán
Registration date : 2008. Jan. 13.

TémanyitásTárgy: Re: A heti időjárás   Vas. Feb. 17, 2008 2:17 am

A mostani hét befejezője: hideg az idő, néha hó is szállingózhat, de csak a vélatlen folytán.

Jövő hérte, az idő tavaszias lesz. A hét közepén azomban, mégis hidegre fordul a levegő, de csak egy napig tart.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://bubblegum.try.hu
Nakamura Kumiko
Szakvezető
avatar

Hozzászólások száma : 157
Age : 32
Tartózkodási hely : Taiki Mágusképző
Registration date : 2008. Jan. 13.

TémanyitásTárgy: Re: A heti időjárás   Hétf. Május 12, 2008 9:26 pm

Hétfő: A mai napon kellemes meleg és sok napsütés tapasztalható. Melegebb van, mint egy átlagos májusi napon. Délután egy enyhe vihar tombol végig a hegyeken.

Kedd: Ma az idő melegebb, mint tegnap. A hőmérséklet árnyékban 26°C! A Nap is hétágra süt. Délelőtt kisebb szél kerekedik, de pár perc után már nyoma sincs. A délutánra leül a levegő és már tanácsos felvenni a talár alá egy pulcsit.

Szerda: Az előző napoknak nyoma sincs, éjjel viharfelhők vonultak a hegyre, nagy zuhét zúdítva a kastélyra. Délutánra már kezdenek felszáradni a pocsolyák, ám az idő még mindig szeles, az ég pedig beborult.

Csütörtök: Az eső nyomai már majdnem eltűntek. A kastély körüli köves rész már száraz, ám ahol lazább a föld, ott belesüllyed a lábad a talajba, vagy ha szerencséd van, akkor csak ragadni fog. Délután előbújik a napocska a bárányfelhők mögül, kissé felmelegítve a hideg hegyi levegőt.

Péntek: A tegnapi napsütésnek hála, már semmi nyoma sincsen az esőnek. Kilépve a kastélyból, kellemes meleg fogad és a levegő is nagyon tiszta. A virágok pompáznak az esőtől, a halak pedig vidáman úszkálnak a tóban! Smile

Szombat: A jóidő folytatódik, ám a Nap megint erősebben süt, mint tegnap. Esőnek, vagy szélnek nyoma sincs. Ha ez a felmelegedés folytatódik, akkor már el sem hiszed, hogy a hegyek közt vagy!

Vasárnap: Úgy tűnik, hogy erre a hétre nem dőlt meg a melegrekord. A tegnapi jóídő, a hegyi növények nagy "örömére" tartja magát. A friss levegő, már kezd kissé fullasztó lenni, ám a hegyeknek hála ez még elviselhető.

_________________
162 centi magas, vékony fiatal nő. A Etai szakvezetője. Eléggé barátságos, ám nem viszi túlzásba. A tanár-diák távolságot megtartja, ám bizalmasan is el lehet vele beszélgetni.
Asztronómiát oktat.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://taiki.cjb.hu
Gabriella L. M. Shield
Sensei
avatar

Hozzászólások száma : 30
Age : 37
Tartózkodási hely : Talán túl sok helyen is
Registration date : 2008. Jun. 13.

TémanyitásTárgy: Meteológus   Kedd Jún. 17, 2008 12:53 pm

Hétfő: Ma kellemes, napos idő várható. Ugyan este felé beborul, így a vártnál kicsit hamarabb lesz sötét, az égi áldás úgy tűnik még várat magára.

Kedd: Olyan hat óra fele viszont, a sűrű, sötét felhők hirtelen elengedik terhüket, iszonyatos mennyiségű vízzel elárasztva a kastély környékét. Az ég olykor-olykor dörögni kezd, ám villámokat sehol se látni. A levegő kissé fullasztó, mivel egyáltalán nincs hideg, viszont ez a tombolás egész délelőtt kitart.
Kora délután azonban, erősen feltámad a szél, s úgy tűnik elsöpri felőlünk a felhőket. Ám így se csábító kimenni...Minden csupa sár, hatalmas pocsolyák. Hiába süt a nap, ezt csupán este hat óra fele kezdi el felszárítani.

Szerda, csütörtök: A tegnapi (tegnap előtti) időtőlteljesen eltérően, szerdán a Nap kellemes melegséggel indít, immár csak pár kisebb pocsolya emlékeztet a tegnapi (tegnap előtti) időre. Azonban, dél és kettő óra között a hőmérséklet meglehetősen felhág, ezt a természet enyhe szellővel akarja egyensúlyozni, viszont még így is lassan 33 fok felé megyünk. Később azonban ez fokozatosan fogyni fog, a tökéletes idő pedig kb. úgy öt óra környékén érkezik el. A madarak lágy énekkel kényeztetik a diákokat, kis szellő borzolja fel hajukat. Az este is hasonlóan kellemes lesz, minden csillag tökéletesen látszik, s lassan itt a telihold is.


Péntek: A mai nap, egészen hat óráig hasonló mint az előzőek, azonban a hőmérséklet már nem megy fel olyan magasra. Sőt! Ahogy egyre telik az idő, egyre jobban feltámad a szél, s lehül a levegő. Ismételten felhők lopakodnak be a kastély környékére, nekik köszönhetően fél nyolckor már sötétségbe borul minden kint, az állatok érzik a közelgő vihart, próbálnak védett helyre kerülni.
Mikor már éppen azt hinnénk, hogy megúsztuk az egészet, kilenc óra fele viszont hatalmas égrengés tudatja mindenkivel: a java még hátravan. Ezútán aztán gyorsan történnek az események. Az ég szinte leszakad, immár a villámok sem kímélnek meg minket. A szél még jobban feltámad, elég rendesen megtépve ezzel a növényeket. Szerencsére a villám sehová nem csap be, viszont ígyis elég nagy riadalmat kelt, vigyázzatok az állataitokra, a hatalmas hirtelen fényektől bizony megvadulhatnak az állatok. Egyszóval teljes a káosz. S erre, a fél óráig tartó masszív jégeső is alaposan rásegít. Ki ne tegyétek hát lábatokat, most nagyon veszélyes a kint tartózkodás!

Szombat, vasárnap Ez a két nap a reinkarnáció keretében telik. A Nap nagyon enyhén süt, bár nincs hideg. Szombaton teljes a káosz, a sár most még nagyobb mint ami kedden volt. Minden második növény teljesen meg van tépve, s a hatalmas szél a magas fákat sem kímélte meg. Ugyan csak pár bárányfelhő köszön vissza ha feltekintesz az égre, még a madarak is alig akarnak csiripelni, pár fészket gyönyörűen lesodort a vihar. S, a természet némi emberi segítséggel is csak vasárnapra tud teljesen rendbejönni, addig nem a legszebb a táj ugyan de...Legalább a héten már biztos nincs vihar.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Thaihasy Dokoho
Iwaku Szakvezető helyettese
avatar

Hozzászólások száma : 50
Age : 37
Tartózkodási hely : Magyarország és Japán között ingázik még, remélhetőleg nem sokáig
Registration date : 2008. Jun. 24.

TémanyitásTárgy: Szeszélyes időjárás   Csüt. Jún. 26, 2008 12:13 am

A hét további részére:

Szerda: Reggeltől egészen délutánig tikkasztó hőség borítja be a birtokot, úgyhogy aki ilyenkor ki akar merészkedni, az hamar az orvosin találja magát. Csak bent vannak biztonságban a diákok, a hűsítőbűbájokkal ellátott termek és folyosók biztonságot nyújtanak nekik. Estére kicsit lehűl a levegő, ha valaki nagyon ki szeretne menni, ilyenkor ajánlatos. Persze csak akkor, ha nincs elég késő hozzá. Wink

Csütörtök: A héten kiszáradt föld ma kap egy kis áldást odafentről, ám nem eleget ahhoz, hogy lehűljön. Ismét csak meleg következik, az ég be van borulva, úgyhogy napozni sem most kell, bármikor megajándékozhatja a diákokat a huncut kedvű nyári zápor.

Péntek: Végre elérkezett a jó idő. Ám még mindig meleg van, de nem annyira, mint a hét többi részén. Ajánlatos gyorsan kimenni a szabadba kiélvezni minden cseppjét, a végén még elszökik előlünk. Aki teheti az legyen minél többet kint, nem tudni hogy mit hoz a holnap.

Szombat: Ismét hűvös idő. Reggel még úgy tűnik, hogy a Nap megint sivatagi hőmérséklettel jön, de délre, illetve koradélelőttre megbizonyosodhatunk afelől, hogy bizony ma nem kell a melegtől félni. Ám néha megint záporozik az eső, ez délután négy óra körül jön el hozzánk, nem tart sokáig. A fehér felhőréteg beborítja ugyan az eget, de a bátrabbak bizony nyugodtan kimehetnek. Az eső nem jön ma már többet, mégsem olyan biztató az ég. Korábban fog besötétedni, de aki romantikus sétát szeretne kint, annak ezt az időt ajánlom. Wink

Vasárnap: Eljött az idő, amitől tegnap mindenki félt. A napnak nyoma sincs, sűrű fekete felhőzet gyűlt össze a tegnap este folyamán, amik most elég erős viharként sújtják a környéket. Villámlás, mennydörgés, erős szél, nagy és sűrű esőcseppek. Ma ezek miatt nem túl jó ötlet kimenni, aki szereti a viharokat, annak is csak a csukott ablaknál ajánlom nézni, eléggé szép onnan is. Reggeltől estig ez az idő uralkodik szinte szüntelenül, csak néha lesz gyengébb, de ilyenkor sem lenne tanácsos kimerészkedni.

_________________
Magas, viszonylag fiatal tanár, szőke tincsei között felbukkannak türkiz szemei, amelyekkel szigorúan tekint diákjaira. Repüléstant tanít, és nagyon szereti a tantárgyát. Mindenkitől a maximumot követeli meg, aki nem így teljesít, annak bizony lehet vele gondja.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Lillyan Aurora Semmewisen
Szakvezető
avatar

Hozzászólások száma : 174
Age : 32
Tartózkodási hely : Taiki Mágusképző Iskola, Japán
Registration date : 2008. Jan. 13.

TémanyitásTárgy: Igazi nyár   Kedd Júl. 08, 2008 7:17 pm

Hétfő:

Még csak meleg van, a szél időközönként fújdogál egy keveset, ami enyhíti az időjárást. Ha nagyon meleged van, akkor nyugodtan lógasd bele a lábadat a tóba, de csak a part mentén, ahol sekély a víz!

Kedd:

Megérkezett az igazi kánikula. Minimum 40 fok van. A föld olyan száraz, hogy szinte már-már fel is repedezik egypár helyen. A Földanya nem igazán akar minket megkímélni. Aki teheti, az elő a fürdőruhát, és irány a tó! Ugyanis a sellők most olyan kedélyesek, hogy maguk ajánlották fel a fürdőzési lehetőséget! És minden felelősséget vállalnak, hogy minden diákért!

Szerda:

Mit ér a nyár zápor nélkül? A Földanya, ma jóvá akarta tenni, tegnapi múlasztását. Kellemes meleg van, s közben, záporok jönnek-mennek. Az eső is meleg. A föld feltöltődik, s a diákok bennrekednek a kastély falain belül.

Csütörtök:

Mivel tegnap egész álló nap meg-megállva esegetett, így most mára a föld sárban tocsog. Aki nem bírja a kétnapos bezártságot, az csak gumicsizmában menjen ki! Az idő most egészen normális, kora nyári.

Pétnek

Úgy látszik, a meleg nem adja fel egykönnyen! Ugyan nincs 40°C, de a szellő nem fúj egy cseppet sem, a felhők meg, amik átkúsznak az égen visszaverik a napsugarakat, és sokkal melegebbnek hat, mint amilyen! Aki elhalad a tó mellett, sellőket lát ülni egy-egy kövön, vagy a parton. Ez az idő kedvez nekik, így feljöhetnek a vízfelszínre. de vigyázz, hogy nehogy egy szavaddal is megbántd őket! Ma már nem olyan kedvesek, mint kedden!

Szombat-Vasárnap

Igen, jól látjátok, az idő a hétvégén egyhangú, forró lesz! A mugliknak hőségriadót írtak ki! Viszont itt a suliban a tanárok megbeszélték, hogy különböző varázslatok segítségével lehűtik a kastélyban a levegőt. Így ott kellemes, cseppet tavaszias idő van, míg kinn, a vastag falakon kívül, tombol a kánikula! Aki ilyenkor menne ki az udvarra, napellenzőt, vagy szalmakalapot, vagy fehér fejfedőt, és mindenféleképp, fehér ruhákat vegyen fel! Nem szeretnénk, ha bármely diák a gyengélkedőn kötne ki, hőguta, ahogy a muglik mondják, miatt!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://bubblegum.try.hu
Lillyan Aurora Semmewisen
Szakvezető
avatar

Hozzászólások száma : 174
Age : 32
Tartózkodási hely : Taiki Mágusképző Iskola, Japán
Registration date : 2008. Jan. 13.

TémanyitásTárgy: Re: A heti időjárás   Szer. Aug. 13, 2008 4:29 pm

A hét további részére:

Csütörtök:
Az idő meleg. Szélfúvások enyhítik a hőséget, bár nem ártana egy jégkrém, vagy valami ehhez hasonló. A konyhán a manók szorgosan dolgoznak, hogy ha az étkezőben hűsítő ételeket, italokat kívánsz, ne legyen hiányod semmiben sem!

Péntek:
Az idő még mindig meleg, de már mérsékeltebb. Este felé, hűvös szél kezd fújni.

Szombat-Vasárnap:

Mintha ősz lenne. Egész álló nap esik az eső, és hideg szél fúj. Ami még tetézi is az egészet, hogy délután négy óra felé, köd ül le a környékre. S ebben a ködbena tóban élő titkos lények a felszínre merészkednek... Ne merészkedj a közelükbe![b]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://bubblegum.try.hu
Hasegawa Sayumi
Sensei
avatar

Hozzászólások száma : 84
Age : 23
Tartózkodási hely : Taiki Mágusképzô, Japán
Registration date : 2008. Aug. 13.

TémanyitásTárgy: Re: A heti időjárás   Pént. Aug. 15, 2008 3:55 pm

A jövô heti idôjárás:

Hétfô, 08. 18.: A múlt napi köd és hüsi még ma is megmarad. A diákok és a tanárok hűvös reggelre ébredhetnek. A köd még mindig fedi a tájat, habár már nem annyira sűrű, hogy a kezedet ne lásd. 10-20 méterre ellátsz, ha nincsen ködlámpád. Délre enyhül a köd, már már mindent láthatsz, csak a távolt fedi a fehér. A levegô is felmelegszik egy kicsit, de még mindig hüsi van. Pulóverre szükség lehet, no meg hosszú nadrágra és esernyôre, ugyanis néha-néha meg fog eredni az esô. Nem túl nyárias idô. Egész nap felhôk fedik az eget, estére sem enyhülnek, de legalább átlátszik a hold fénye.

Kedd, 08. 19.: Az itteni lakosok szemerkélô esôt láthtnak már kora reggel. A teganpi felhô^k látszólag úgy gondolják, nem ártana itt egy kis ôsz, túl korán érkeztek. Mármint a felhôk. Mindenesetre kellemes csöpögésre ébrednek, vagy visszaalszanak, attól fűgg. Délelôtt egy kicsit abbamarad, köd imár nincsen sehol sem, továbbvonult az esô hírnökeként. Itt nálunk délelôtt még egy kicsit a nap is kisüt, kellemes a levegô az esô íllata miatt. Délután azonban megint elkomorodik az idô, megered az esô, nagy esôpcseppek esnek, fúj is a szél emberesen. Estére meg úgy rendesen rákezd, a lakosok viharra aludhatnak el, ugyanis jött volna a meleg, de még összefutott az itt vendégeskedô hideggel, tehát mennydörgés, villámlás, szél és nagy, sok esô van beprogramozva aznapra. Ne menjen ki senki megfelelô öltözék nélkül!

Szerda, 08. 20.: Kedd éjjel non stop esett az esô, mára viszont már enyhült, sôt csak néha rövid percekre ered el egy kis szemerkélés. A környék saras, de kellemes a levegô és zöldebb minden. A fákról még csöpög a víz, a szél is csak enyhén fúj. A hômérséklet még hűvös, 15 fok maximum. Ugyanolyan felhôk vannak az égen, de már nem tűnik vészesnek a helyzet. A nap hűvös lesz egész idô alatt, néha egy-két kissebb zápor.

Csütörtök, 08. 21.: A sár már nem olyan vészes, itt-ott megcsúszik az ember és még sárcsatát is lehetne rendezni, van elegendô. Viszont végre a nap is kimutatja magát, szürke elhôkbôl csak néhány úszik az égen, a karaván utolsójai. Kellemes 18-19 fok lesz, napsütés és még mindig friss illat. Egész jó nap.

Péntek, 08. 22.: A tegnapi nap még ma is vigyorog az égrôl, annyi különbséggel, hogy már kora reggel felbukkan egy tiszta, néhány bárányfelhôs kék égen. A sár felszáradt, a reggel 9 órai 9 fok pedig nagyon hamar felmelegszik. Délután már kellemes meleg lesz, 21 fokot jósolunk. A madarak már elôjöttek, de szerencsére még egy bogármentes napunk van.

Szombat, 08. 23.:
Reggel még hüsi az idô, mint mindig, de már süt a nap. Felhôtlen ég, madárcsicsergés, kellemes szellô és a nappali idô úgy kábé 23 fok, egyre melegszik. Látszólag végre beköszönt a nyár. A bogarak is újra elôjönnek mérsékelt számban. tehát a madarak sem éheznek, de sajnos a sok diák láttán a szúnyogok sem. Pulcsira semmi szkség, póló és rövidebb gyata, szoknya megfelel.

Vasárnap, 08. 24.:
A vasárnap végre már jóval jobb idôvel kezdôdik, már reggel olyan meleg van, hogy csak vékony pulcsi kell a háromnegyednadrághoz. Délelôtt kellemes az idô, délután meg már kezdôdik a meleg. 25 fok és még melegszik, a nap folyamán elérheti a 27-et is. Fagyit, hűs innivalót, fürdôzést és bogárírtó meg napvédô krémet ajánlunk. Estére sem múlik el a meleg, lehet, hogy még bajok lesznek az alvással azoknak, akik nem szeretik különösebben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Ajánlott tartalom
TémanyitásTárgy: Re: A heti időjárás   

Vissza az elejére Go down
 
A heti időjárás
Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Taiki Mágusképző Iskola fórumja :: Fórum szabályzat :: Időjárás-
Ugrás: